czwartek, 30 czerwca 2016

Spaghetti z bobem




  Składniki:
- 1kg świeżego bobu
- 300g makaronu spaghetti
- podwójna pierś z kurczaka
- 250ml śmietany 30%
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz
- curry
- słodka papryka
- opcjonalnie żółty ser/parmezan

Przygotowanie:
1.Bób należy przełożyć do miski z wodą i go obrać.
2. Zagotować osoloną wodę na makaron. Pod koniec gotowanie makaronu należy dołożyć bób i gotować do miękkości makronu i bobu, następnie przełożyć na sito i przelać zimną wodą.
3.Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę i doprawić solą, pieprzem, curry, słodką papryką i usmażyć na rozgrzanym oleju.
4.Następinie przełożyć do garnka makaron z bobem i usmażonego kurczaka i zalac śmietaną. 5.Całośc gotować na średnim ogniu, na koniec doprawić do smaku (zioła prowansalskie, sól, pieprz) Opcjonalnie zetrzeć żółty ser lub parmezan






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz