niedziela, 24 lipca 2016

Gazpacho

Składniki:
-1kg pomidorów
-2 ogórki zielone
-papryka czerwona
-mała cebula
-3 ząbki czosnku
-2 kromki chleba
-6 łyżek oliwy
-bazylia, sól
-ocet jabłkowy


Przygotowanie:
1. Rozgniatamy czosnek, dodajemy miąższ z chlebka,oliwę, łyżeczkę soli i dokładnie mieszamy składniki.
2. Następnie należy odłożyć jednego pomidora i ogórka i pokroić w drobną kostkę.
3. Resztę pomidorów, ogórka, cebulę,paprykę blendujemy i dodajemy wcześniej przygotowaną bazę. 4. Całość należy przetrzeć przez sito i doprawić do smaku solą i bazylią.
5. Gazpacho powinno być dobrze schłodzone, można je też podać z kostkami lodu.
6. Podajemy z drobno posiekanym pomidorem,ogórkiem i z grzankami.





1 komentarz: