wtorek, 26 lipca 2016

"Duck in raspbery sauce and flambeed orange" - Kaczka z sosem malinowym i flambirowaną pomarańczą

Components:

- duck breast
- salt,pepper
- raspberrys
- red wine
- honey
- lemon
- orange
- 20ml of vodka



1. Duck breast wrap with salt, pepper add 3 spoons of soya sauce and 2 spoons of honey than put in to fridge for at least 3 hours ( best for whole night)
2. Take from fridge and fry for Ab 2mins on each side
3. Put in to hot oven (200degrees) for 13 mins
4. Raspberries put in to pan ad red wine, honey and orange juice, slow cook till sauce get dense
5. Slowly melt butter with sugar add lemon juice and orange juice put vodka in and light it up



Składniki:
- pierś z kaczki
- sól, pieprz
- maliny
- wino wytrawne czerwone
- miód
- cytryna
- pomarańcz
- 20ml wódki

Przygotowanie:
1. Pierś z kaczki należy oprószyć solą i pieprzem, a następnie odstawić do lodówki na min.3h a najlepiej na całą noc.
2. Wyjąć z lodówki i podsmażyć z każdej strony po 2minuty. Piekarnik rozgrzać do 200stopniu z naczyniem żaroodpornym i następnie przełożyć mięso do piekarnika i piec przez 13 minut.
3. Maliny myjemy i przekładamy do rondelka, wlewamy wytrawne wino, dodajemy miód i sok z cytryny. Gotujemy na małym ogniu do momentu aż sos będzie odpowiednio gęsty.
4. Na średnim ogniu topimy masło i cukier, dodajemy sok z cytryny i pomarańczy oraz wrzucamy owoce. Wlewamy alkohol i podpalamy.





1 komentarz:

  1. Slots | Casino Games | Hendon MobHub
    With a 김포 출장마사지 focus 포천 출장안마 on creating high-quality online 하남 출장샵 slots and their own jackpot games, we're here to let you 목포 출장안마 play to experience the best of all 문경 출장샵 the best.

    OdpowiedzUsuń